G.R.E.A.T. SPACE

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Landscape Design

Last Updated (Thursday, 19 February 2015 10:33) Written by Donna Rodman Wednesday, 04 February 2015 11:33

MOTTO:  A Gathering. Reconciliation. Ecological. Agora. Theatre. Space

Client:

Currently Private

Location:

North Vancouver, British Columbia

Budget:

Private

Country:

Canada

Date Initiated:

02/2014

Date Scheduled:

Project Status:

Research & Conceptual Phases

Date Completed:

Great Space Design Project - G.R.E.A.T.: Working with the children, teachers, and school administrators for the design and construction of a play space through drawings and 3D models. Coordinating learning experience for ocean and forest ecologies, school edible project, and Echoes, by Michel Goulet, Canada. Bringing together 4 elements of air, fire, earth and water within a BC native plant and green heart that will flow to a larger outer play area. Key words: natural, outdoor learning and engagement.

Norgate Community Elementary School population represents the ethnic diversity of Vancouver’s Lower Mainland. 65% of the student population is First Nations. Norgate strives to be an institutional support within the community with complete academic, before school,  after school and early childhood programming. What would fully support the whole community that includes Norgate, is an interactive space, integral to the school’s learning and greater community engagement environment. 

It was identified that the underused, inner courtyard, literally in the centre of the school, could embody the community essence of the school while creating a physical space of collaboration, reflection, imaginative play and nature-based learning. This project’s aim is to move the design process further so that the courtyard is developed as “A Gathering. Reconciliation. Ecological. Agora. Theatre. Space.”


 

 

 

West Vancouver Baptist Church

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Landscape Design

Last Updated (Tuesday, 02 June 2015 21:30) Written by Donna Rodman Wednesday, 04 February 2015 11:04

STEP PROJECT

Client:

West Vancouver Baptist Church

Location:

West Vancouver, British Columbia

Budget:

Private

Country:

Canada

Date Initiated:

27/05/2014

Date Scheduled:

Project Status:

Completed

Date Completed:

15/09/2014

   

Daycare Application Preparation

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Landscape Design

Last Updated (Wednesday, 04 February 2015 11:41) Written by Donna Rodman Wednesday, 04 February 2015 10:48

ADDRESSING SPECIAL NEEDS

Site Planning for play activity zoning matched to childhood development, Site Planning Detail Design for two age appropriate playgrounds that are culturally inclusive. Preparation for regulatory approvals. Application of advanced Universal Design planning and design, technological programming for play structures for accessibility, responding to special needs (mobility, autism, hearing and visual impairments, cognitive and social development).

 

 

Client:

Confidential at this time

Location:

North Vancouver, British Columbia

Budget:

Private

Country:

Canada

Date Initiated:

23/06/2014

Date Scheduled:

Project Status: In Application with  VCH

Date Completed:

   

Green College, UBC, Accessible Pathways

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Landscape Design

Last Updated (Monday, 20 June 2011 16:32) Written by Donna Rodman Thursday, 14 April 2011 17:30

MOTTO:  IDEAS AND FRIENDSHIP

Client: UBC Project Services Location: Vancouver, British Columbia
Budget: Private Country: Canada
Date Initiated: 02/02/11 Date Scheduled:  
Project Status: Final Reviews Date Completed: 04/08/11

   

Green College is a graduate residential college at the University of British Columbia, providing accommodation and conference facilities to a society of post graduates, scholars and intellectuals stretching around the world, including hundreds of former residents, associated faculty, and distinguished visitors. Green College is in the Forest Edge environmental character zone at UBC, nestled on the forested cliff of Point Grey overlooking ocean and mountains. The founders created in the motto of the College: “Ideas and Friendship” which is honoured and respected.

Our Designs was asked to review, upgrade and create accessible pathways as the floor plates of several of the residences were not wheelchair accessible from the courtyards, and frankly, the courtyards had been loved to death. Previously designed pathway networks were worn and non descript. We achieved our goals of defining the paths with aluminum edging, placed to retain an innovative crushed stone paving product organic in composition. By using proper edging, we were able to clearly define the pathways made up of the crushed aggregate screenings that created a permeable, uniform, stablized surface. The material had a natural anti-leaching agent added which improved its longevity and strength, reduced dust, reduced erosion, allowed the surface to self heal, reduced impacts on surrounding planting materials and root systems, and helped to reduce maintenance costs.

  

                 

 

Technical Drawings - Grading and Grading Profiles

 

   

8284, 8292 & 8204 120A Street, Surrey, B.C.

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Landscape Design

Last Updated (Thursday, 19 March 2009 19:48) Written by Donna Rodman Tuesday, 17 March 2009 13:28

Landscape Design

Client: Private ClientLocation: Surrey, British Columbia
Budget: $81,000Country: Canada
Date Initiated: 09/03/08Date Scheduled:  
Project Status: 3rd Reading PassedDate Completed: 

14 unit townhouse project

Registered Architect: Gerry Blonski, Architect

This unique site at 120A Street was heavily shaded by a tall, mature hedge on the north side of the property.  By enlarging patio spaces it was possible to create private patios on the northside which could compensate for an area where sunlight reaching plant material would be limited.  A pocket amenity garden included a rock garden with a specimen tree and a sitting area for an intimate common space.  The modern design of the spaces around the larger patio spaces was planted with low shrubs and trellised for vines to cascade down so that there was a sense of privacy for the residents but they were not fenced in with privacy, solid fencing which would have added to the closed in and darkened feel of the back yards.

 

 

   

Page 1 of 2

Creative Plus Solutions Link